In een elk gezin of familie wordt er elke week super veel gepland! Is het niet voor je eigen werk dan is het wel voor wat er op tafel komt met het avondeten, de afspraken die je savonds hebt gemaakt of de buitenschoolse actitiviteiten van de kinderen. En een dubbele afspraak door verschillende agenda's is zo gemaakt.

Een dubbele afspraak wordt er bij ons niet meer zo vaak gemaakt! Dat komt omdat ik tegenwoordig netjes elke week onze familieplanner invul. En het fijne van zo'n planner is dat het onwijs veel rust geeft. Alles overzichtelijk op één A4

Toen ik deze planner aan het ontwerpen was heb ik op een aantal dingen gelet...

► Dat de planner niet te groot is
► Een functie heeft van een kalender
► Genoeg schrijfruimte heeft
► Waar je je diner plannen op kunt schrijven
► Je vergeten boodschappenlijstje kunt invullen
► Notitieruimte voor overige zaken

Belangrijk vind ik dat de planner voor iedereen te gebruiken is, dus dat er niet teveel al is ingevuld en dat je je eigen draai eraan kunt geven. Je zult denken dat je deze planner alleen voor kleine gezinnen bedoeld is maar dat is niet waar. Met een beetje creativiteit kun je deze planner ook voor grote gezinnen gebruiken. 

Hier een aantal tips!

1. Vul niet de namen van je kinderen in maar bijvoorbeeld “kids” en dan gebruik je per afspraak de naam van je kind (zie linker afbeelding hieronder)

2. Splits een kolom op in meerdere rijen zodat iedereen zijn eigen afspraken kan invullen (zie rechter afbeelding hieronder)

3. Hang de planner op in een ruimte waar iedereen komt

4. Hang de planner in een klembord, klerenhanger of met bijvoorbeeld met papertape

5. Hang de gehele planner op zodat je vooruit kunt plannen
 

 

Bekijk de planner.

Veel planplezier!

Liefs Nynke

© 2018 - 2023 NynkeOntwerpt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel